2019-03-02 1581 浏览
黎星街揾食果阵,成日都经过呢间餐厅,用咗水泥墙做装修,工业风好重,唔知点解,佢成日都令我联想起山顶果间 The Peak Lookout,咁岩大家都系Lookout,其实系咪真系有关系架呢?讲返正题,呢间餐厅主打美国菜,平时真系好少会谂起佢,因为美国菜好自然令人觉得好heavy,但系今日系同事庆祝生日,而主角话佢要食得heavy D,所以就拣咗呢间~~口话要食得丰富啲,叫野食嘅时候都系有啲怯,所以都系照老规矩,4个人叫3个set share食,美国菜当然唔少得要叫burger,不过可惜我唔食牛,无机会食,但系据闻好好食!喺我印象中fish and chips喺英国菜,黎到呢间美国菜,梗系要试下英式美式大不同啦~~ 又系老问题,都系有少少油溢味,同埋D 粉比较厚最后拣咗一个稳阵嘅carbonara,都真系稳稳阵阵,不过不失虽然只系叫咗3个SET,但系美国菜即系美国菜,最后大家都系饱到飞起

Steak Burger

Fish & Chips