2018-05-09 74 浏览
伦哥火锅私房菜打边炉,出名价钱合理食材新鲜,之前同朋友系尖沙咀同太子店食过,回味无穷。今日帮妹夫搬左成日屋,等老婆收工过黎之后,妹夫带左我地去呢间伦哥私房菜深水埗分店。伦哥深水埗呢间分店系福华街,由妹妹太子新居行过去都几近,餐厅唔太间,不过座位唔迫,都几宽敞舒适。虽然我地到餐厅时只系7点,不过客人都几多。食过伦哥火锅嘅都知基本上唔需要餐牌,$288一位嘅无限时任食海鲜火锅套餐已包括所有野,虽然系任点任食,不过食完鸡煲、刺身、海鲜拼盘同牛颈脊后都应该冇乜需要再点其他食物。 除左任食之外,饮我地拣左BB辣,餐纸有提示需每2分钟要炒一炒,大概8分钟就食得。刺身转左做象拔蚌,鲜甜弹牙,而且份量唔少,四个人食都好满足。鸡煲炒到一半加入牛柏叶同猪皮,鸡肉嫩滑,牛柏叶猪皮好惹味。食鸡煲时鲍鱼刚送到,软腍入味,富有弹性。鸡煲是任添任食的,食够鸡煲后会换另一个煲打边炉,我地今晚拣左艇家蟹锅打边炉,蟹大只多膏,汤底有好款水果,非常清甜。环游海鲜盘超丰富,每日有6至9种时令海鲜,当中我最钟意象拔蚌bb、蛏子同蚝。海鲜鲜甜,口感弹牙,部份海鲜项目仲系任点,不过呢个海鲜盘份量已经好多,我地食完已经饱左8、9成。

伦哥深水埗呢间分店系福华街,由妹妹太子新居行过去都几近,餐厅唔太间,不过座位唔迫,都几宽敞舒适。虽然我地到餐厅时只系7点,不过客人都几多。食过伦哥火锅嘅都知基本上唔需要餐牌,$288一位嘅无限时任食海鲜火锅套餐已包括所有野,虽然系任点任食,不过食完鸡煲刺身、海鲜拼盘同牛颈脊后都应该冇乜需要再点其他食物。

套餐仲有牛颈脊,油脂分布够哂均匀,肉质软腍。其他火锅配料都好高质,特别系贡丸,好多汁。

最后仲有燕窝炖奶做甜品,埋单每位只系$316,好抵食。