近排M佬日日都OT,要赶埋啲Project系年尾完成。不过约得姊妹多,都仲有啲空档时间,所以就多啲时间煲剧,煲返之前好想睇嘅《滚石爱情故事》。越睇就越挂住M佬,其中一句对白仲令我喊晒。真系没有人留下,没有能见证那一往无返的青春。好多嘢都话唔埋,唔知听日会发生咩事。星期五餐饭就等我哋今晚重返2年前嘅时光,回味大坑The Pudding Nouveau嘅味道。Coffee Tuna Waffle Egg Benedict 咖啡吞拿鱼窝夫班尼迪蛋外表似足Egg Benedict,只系换咗用窝夫。最吸引系上面两只班尼迪蛋,蛋煮得滑,蛋黄一切就流晒出嚟,配埋蛋黄酱,真系一流。蛋下面有厚切吞拿鱼,边位撒上黑芝麻,咖啡味浓,真系几特别。同窝夫一齐食,又几Match㖞。Crab Brioche 焗蟹肉多士厚多士烤得好香脆,㶶㶶地,上面铺满嘅系C芝士焗蟹肉,质地Creamy。最特别就系原来蟹肉馅下面有一层Wasabi酱,出奇同蟹肉咁夹。入口微微攻鼻,真系有惊喜,食多几啖,头皮都少少发麻。Chocolate Fondant 心太软蛋糕热辣辣,一切开啲朱古酱就涌出嚟,加埋冷冰冰嘅云呢拿雪糕同蓝莓士多啤梨一齐

真系没有人留下,没有能见证那一往无返的青春。

Chocolate Fondant 心太软
蛋糕热辣辣,一切开啲朱古酱就涌出嚟,加埋冷冰冰嘅云呢拿雪糕同蓝莓士多啤梨一齐食,真系无得弹。
Chocolate Fondant 心太软

Banana Chocolate Parfait 香蕉朱古力多士芭菲
我成日都觉得香蕉同朱古力就好似我同M佬一样,都系天作之合,真系夹到人有,所以一见到有香蕉朱古力嘅个组合,真系唔洗谂,一定要叫。香蕉加朱古力酱,再配埋脆脆粟米片,好多口感。最特别系有蛋多士,唔错唔错。

Milkshake 奶昔
卖相精致,一杯杂莓,一杯曲奇,入口幼滑,味浓香浓。加埋Donut同雪糕,真系好满足。
Milkshake 奶昔

(记住Like同Share畀朋友)

想紧贴A姐M佬嘅吃喝玩乐资讯,快啲Follow埋下面嘅Channel啦!

2017-12-01