2021-11-07 42 浏览
以前去开桥底辣蟹嘅旧址,但系原来已经休业,而家搬到新铺营业。〈猪润啫啫鸡煲〉有两大片猪润稍为煎过,唔算好厚果种,鸡件分量超多,而且啖啖肉,唔会剩系得鸡骨。酱汁调得啱啱好,系稳阵啫啫鸡煲既味道。〈避风塘鳝球〉鳝球份量超级多,我哋两个女仔都食唔晒,好彩炸粉唔厚,可以一啖接一啖咁食,炸蒜份量好多,夹埋鳝球一齐食好夹好惹味。〈桥底小炒王〉呢一样系我最钟意嘅菜式,腰果炸到好趣口,韭菜花又唔老,虾干鱿鱼好新鲜,炒到火候啱啱好,首推首推!〈豉油王金菇鸭舌〉呢款简直系小菜嘅份量,绝对唔系小食咁少,豉油卤得好入味,连埋配菜嘅芽菜金菇一齐食,感觉好清新。最后餐厅仲送上是日糖水俾我哋,虽然系送嘅,但系红豆沙都煲得好好味,红豆好大粒,陈皮味道唔会好重,好啱食啊!

〈猪润啫啫鸡煲

〈避风塘鳝球〉