2019-12-19 950 浏览
去Relay记得一定要book位去Relay记得一定要book位去Relay记得一定要book位每次经过呢条街都一定想即刻入Relay食个有质素嘅午餐,但偏偏九成时间都满座,今次早几日订定位,终于可以成功食到✌🏻钟意帮衬小店,有heart有服务有味道,Relay亦都不例外。早一天已将餐单传给我,用餐当日11am 前拣定餐,到入座时就可以好快有得食。我拣了牛肉汉堡,朋友就拣猪肋骨。入座后大约5分钟就可以取餐了。每个餐都有一杯蘑菇汤,蘑菇汤又浓又香,一少杯分量恰到好处,开咗胃慢慢品尝主菜😊牛肉汉堡配上薯条同沙律,牛肉多汁唔干,仲好厚呢!要用刀叉切开先可以慢慢品尝。薯条又粗又香口,岩哂我这种钟意脆口食物既人。唯一不足系牛肉冻得较快,如果上面的芝士可以溶多少少就perfect!朋友的猪肋骨卖相也不错,一刀切落去就容易骨肉分离,唔使用手茹毛饮血式咁食,可以保持仪态。味道方面,虽然有一部份比较多肥膏,但很入味,肉质亦都好松软。份量就适合轻食人士,因为肋骨本身都唔会太多肉吧。跟餐还可以选择一系列的花茶或Americano,茶壶好靓好精致,为这餐画上完美的句号。