2020-12-30
话说今晚食完外卖有d口干,趁未换衫不如落番楼下买杯手摇番屋企饮啦。黎到屋企楼下嘅茶色生香,可能呢间茶饮店系爱东区内唯一一间手摇茶饮,所以平时生意都唔错。 茶饮店装修简约,用上白色墙身同木枱,墙身仲贴满彩色memo写满为香港人打气嘅字句,要多多惩罚! 睇睇餐牌茶饮种类都几多,主打芝士奶盖茶饮,新鲜水果茶同鲜果牛奶类饮品。平时番工时间总会见到一箱箱新鲜生果送到舖头门口。 ==========================益力多桃桃桃 (走甜) $36 唔知系咪重要野要讲三次,所以呢杯益力多桃桃桃会咁叫🤣搞到我叫野饮果阵都有啲尴尬,唯有同店员讲想要果杯桃嘅益力多🤣 益力多类饮品非常解渴,估唔到配埋桃又几有惊喜。因为益力多已经几甜,所以记得饮益力多茶饮一定要叫走甜,唔系一定甜到「野蚁」呀!茶色生香 (爱蝶湾商场)📍筲箕湾爱礼街2号爱蝶湾商场地下57A号舖
==========================
益力多桃桃桃 (走甜) $36
茶色生香 (爱蝶湾商场)
📍筲箕湾爱礼街2号爱蝶湾商场地下57A号舖