2022-06-20 32 浏览
今日又去元朗揾朋友仔食饭,今次去左一间近朗屏西铁站既台湾菜餐厅,呢间餐厅大有来头,系由前半岛酒店嘉麟楼厨师及调酒师主理,对食物同饮品既质素都有好高要求。午市由$65起,白饭转安格斯卤肉加$10。麻辣鸭血宽粉鸭血系台湾必吃小食,鸭血口感烟韧,入口嫩滑,汤底味道微辣,薯粉吸收晒汤汁既精华,十分滋味。凤梨糖醋咕噜肉饭 咕噜肉炸衣酥脆,肉质口感扎实,凤梨好香甜,甜酸酱汁酸酸甜甜几开胃,拌饭一流。台湾双色肠双色系指原味台湾肠同墨汁墨鱼肠,墨汁墨鱼肠开头见到黑麻麻,吾太吸引,但一口咬落去,竟然食到墨汁既香味,墨鱼肉弹牙有咬口,估吾到原来系咁好食。木玥招牌水果茶 木玥黄金水果茶饮品系需要另外加钱,加$6有柠茶、柠水、咖啡,加$28特饮,我地叫左水果茶,要加左$32。本身觉得加$32贵贵地,点知原来系超级大杯,顿时觉得好抵饮,水果茶有好多生果粒粒,百香果、凤梨、梨子等,口感丰富,木玥招牌水果茶系西柚味既水果茶,而木玥黄金水果茶系菠萝味既水果茶,卖相相当吸引,打卡一流!
今日又去元朗揾朋友仔食饭,今次去左一间近朗屏西铁站既台湾菜餐厅,呢间餐厅大有来头,系由前半岛酒店嘉麟楼厨师调酒师主理,对食物同饮品既质素都有好高要求。午市由$65起,白饭转安格斯卤肉加$10。

麻辣鸭血宽粉

凤梨糖醋咕噜肉饭