2021-10-06 45 浏览
位于megabox的爆丼屋主打重量级大丼饭,星期六晚上黎到不需要等位,人流亦未见好多🧐记得以前系旺角分店食过一次,座位好逼坐得唔系几舒服,九龙湾店就好好多喇🙆🏻‍♀️叫左两个丼饭,跟配味噌汤🍥舀落去见到都几有诚意😯入面有海带牛肉豆卜红萝卜🥕😳🔆火焰盛丼$𝟙𝟞𝟝火炙经常都系我首选🙈丼饭铺上三文鱼、左口鱼、带子同蟹棒🍣最吸引的自然系两款鱼类,半生半熟的双重口感,掌握得不错👍🏼不过未算好肥美🔆烧鳗鱼盛丼$𝟙𝟞𝟠 鳗鱼数量超多的😍而且件件都好厚肉😋值得一提系虽然下层只系饭,但寿司醋嘅用量好适中,令人可以就咁食白饭都唔会觉得dry🔆玉子明太子烧$𝟜𝟝 玉子外层烧至干身香口,内里保持嫩滑🥰配上明太子沙律酱,虽然因为味道太浓食落有点涸喉,但成个配搭都系好食🐰大丼饭个样真系几吸引,刺身份量都好足够😎一个饭都唔平,食海胆拖罗果d当然价钱就更高,但我会惊食呢种丼饭未必用料好好,所以食番普通少少好了🤣
火焰盛丼

🔆火焰盛丼$𝟙𝟞𝟝