2023-03-30
🍴估唔到旺角都有高质西餐,餐厅外馆会比较似酒吧,但内里都几有情调同坐得舒服。🍷餐厅做紧优惠,由3点到8点,所有饮品买2送1,啱晒慢慢食慢慢倾再饮多几杯我地叫左一个Four Course Dinner 再加多个rib同 蒜香黄金鸡翼条 份量好多,完全够两个人食🍽️Four Couse Dinner原价$438只要Like+share ig/fb ,只要$338,抵好多🍄香浓蘑菇汤蘑菇汤真材实料,入口浓郁🥙烟三文鱼沙律黑醋沙律配有大片三文鱼🥩安格斯肉眼扒 (300g)配薯菜300g真系1.5人份量,一上碟系炭烤格网已经好加分,砌开肉质中心呈粉红色,完全乎合5成嘅熟度。肉质嫩滑,肉汁锁住系扒中,近边位会有焦香味,靓肉唔驶点汁都已经好够味连配角薯角都好出色,薯角好脆口,调味都好香口。🍰是日甜品系tiramisu,食完饭有一件甜品真系好重要🐷美式烧猪仔骨烧猪仔骨超巨型重量级,同普遍嘅rib 比较,呢个多肉好多,而且肉骨好易分离。酱油系甜辣BBQ酱,猪肋排蘸满酱汁,惹味指数大大提升,两款肉肉都系啱晒食肉兽!🍗蒜香黄金鸡翼条一碟有成十几只鸡翼条,性价比好高。即叫即炸蒜香味十足,超香口! 朋友一只接一只
🍽️Four Couse Dinner
🍄香浓蘑菇汤
蘑菇汤真材实料,入口浓郁
🥙烟三文鱼沙律
黑醋沙律配有大片三文鱼
🥩安格斯肉眼扒 (300g)配薯菜
连配角薯角都好出色,薯角好脆口,调味都好香口。
🍰是日甜品系tiramisu,食完饭有一件甜品真系好重要
🐷美式烧猪仔骨
🍗蒜香黄金鸡翼条
一碟有成十几只鸡翼条,性价比好高。即叫即炸蒜香味十足,超香口! 朋友一只接一只 ,一食就食左5只!仲要系单骨鸡翼,好方便进食。
🦪离开时先发现餐厅有新鲜生蚝吧,价钱$54起,每日有约6至8款时令生蚝,买3送1,下次可以试!