2018-01-16
之前同朋友去过野玩系列既分店,得知男友公司附近都开左间野玩店,主题系海为主,好有夏日既感觉,放工约埋一班朋友黎打卡😆。首先会有免费餐包,热辣辣,好好食✌🏻先叫左一打生蚝做头盘,个set仲有两杯饮品送,生蚝好新鲜,中等size,食落都几肥美爽口,淡淡既海水味,唔错!之后叫左个黑松露野菌汤,好特别,面包做碗,汤由蘑菇打成蓉而成,质感浓厚,但又唔会过杰,味道好浓,个包吸收晒汤d精华,好食又好饮,份量都几多。正!牛油果蟹肉沙律,牛油果好香,蟹肉同蟹籽加埋好有口感,沙律菜以火箭菜为主,食落好fresh,配芝麻酱尤其醒胃。双重芝士汁焗龙虾海鲜拼盘海鲜拼盘有2个汁可以拣,我地就拣左双重芝士汁。餐厅非常贴心,食前会提供手套,围巾同夹,方便客人进食。龙虾大大只,肉够扎实弹牙,拆开个虾头啲膏多到呢...🤤🤤另外个拼盘仲有2只大虾、青口同埋海蚬,全部都好新鲜,但蚬有小小沙,D海鲜同芝士一齐焗,所以芝士味重得黎又带淡淡海鲜鲜味,真系双重口感,甚是滋味。手工薄饼个人平时唔太好pizza, 朋友话呢道pizza 比较薄同脆口, 切成细件方便开心share。都唔错。P.s 呢间主题店有时会live band 架,
首先会有免费餐包,热辣辣,好好食✌🏻
双重芝士汁焗龙虾海鲜拼盘
龙虾大大只,肉够扎实弹牙,拆开个虾头啲膏多到呢...🤤🤤
手工薄饼
P.s 呢间主题店有时会live band 架,禁岩我呢日就有啦😆歌者唱得好用心好悦耳, 把声仲有小小似客祖儿👍🏻👍🏻