2008-11-30 26 浏览
(31/11/08)好久前行过,这小小店也竟有杂志介绍张贴了在店外,便留下印象,想来食食。两点钟,店内仍有少量位位,店外不断有人买外卖。铺内只有三人手,真系做唔切。叫左椰菜木耳饺、白菜猪肉饺各一豌细(有七只)。等待期间,见同枱人,个个都饮晒碗汤,有人仲倒转只碗,饮埋最后一滴,咩咁好野呢….!?原来系野葛菜生鱼猪骨汤底!我敢肯定,佢一定系无加味精的老火汤!!隔埋油,劲正!!我地叫左杯豆浆,都变得「多余」了。都ok既,有轻轻豆味,唔会像稀糖水。至于饺也不甘视弱,白菜猪肉饺,材料切得碎,却仍有菜的爽爽口感。椰菜木耳饺,可能斋左d,所以白菜好味d。爱浓味的,或许觉得佢既饺较淡味,老公点左枱上的辣椒油,大赞!仲话好肉有苦瓜在内,我真系莫名其妙,不过我试试,所觉得是非一般辣椒油!食完都忍唔住,买走一打生的韮菜饺和白菜饺。
食完都忍唔住,买走一打生的韮菜饺和白菜饺。