2023-11-27
寻日一行6第一次帮衬呢间餐厅,见咁多好评就谂住试下。入到去同女侍应讲订左位,一边黑口黑面望电话,再眼超超睥下你地confirm人数,好似系我地做错野俾左麻烦佢咁?然后安排左近门口既一张4人枱同一张2人枱,我望两望就问佢系咪会拍埋张枱,佢先讲系。已经唔系几like,心谂你打工定我打工,咁简单既招呼都唔做?坐低哂大家点野食,评心而论价钱唔贵,性价比算ok。由于我地张枱算长,女侍应捧餐黎到,佢只手唔会够长放低,所以我地帮佢递一递餐亦属正常,一阵整亲大家都唔想。但该女侍应只系拎住两个餐企左系隔离,一声唔该一句说话都冇讲过,佢系咪预我地会自动波帮佢递餐?咁洗唔洗我地入埋厨房自动波拎餐出黎?野食方面我觉得性价比唔错,但唔知点解menu个鸡髀扒餐系薯条,黎到变左薯蓉?然后汉堡包餐真系跟薯条上,但个薯条居然系冻?但见佢地态度咁差,心谂多一事不如少一事,唔太过份就算了。过左一个钟左右大家饮饱食醉后自然倾下偈,期间有个右手有纹身既男侍应不停帮我地收走杯碟,暗示紧d咩不言而喻,最后佢好呼喝咁讲左句出面好多人等紧就走左去,即系点?当初入座你冇讲用餐时间几多,如果一早明言我地照帮衬系无可厚非,而且当时只系过左5
野食方面我觉得性价比唔错,但唔知点解menu个鸡髀扒餐系薯条,黎到变左薯蓉?然后汉堡包餐真系跟薯条上,但个薯条居然系冻?但见佢地态度咁差,心谂多一事不如少一事,唔太过份就算了。过左一个钟左右大家饮饱食醉后自然倾下偈,期间有个右手有纹身既男侍应不停帮我地收走杯碟,暗示紧d咩不言而喻,最后佢好呼喝咁讲左句出面好多人等紧就走左去,即系点?当初入座你冇讲用餐时间几多,如果一早明言我地照帮衬系无可厚非,而且当时只系过左5十几分钟,咁样赶客会唔会太过份?
当然我地都系文明人,最后惊佢太多野做发脾气,我地就见出面冇客等就还返张枱俾佢,等佢有充足时间慢慢执枱。
P.s.开头冇谂过要上OpenRice发文所以冇影相,信不信大家自由选择
#原来人地话openrice多打手系真
#入到去见到唔对路真系要走