2011-02-12 54 浏览
星期日差不多5点先黎, 好彩地要左最后一个位. 其实佢大部份的台size几细, 如果四个人黎食tea 会好逼. 好彩我坐低一阵就有张大台走, d waitress亦都主动换卑我地, 唔系都食得几辛苦. 二话不说要个high tea set. 照例english breakfast. 唔系好正宗的摆法, 两层tray放晒咸点, 另加一长碟放甜品同scone. 野食份量都ok, 但系scone就每人得一个. Scone比intercontinental 好食, 都几松, 唔会太甜, 但clotted cream太稀. Cheese cake 系甜点中较有印象的. 几好. Crème brulee稍甜. 咸点虽然唔算多, 主要都系唔同的sandwich, 但大部份都不错. 总结: 想食平价high tea呢度食得过. 不过叫茶好d, 因为咖啡份量稍细.