2021-04-19 964 浏览
耐无食烧味 所以晚餐就决定食陈记。入到去未坐低已经见到几只蚂蚁喺凳同墙上爬黎爬去🤪。未算影响食欲,所以叫左烧鹅濑粉,60蚊。黎到未食肉,先饮汤。个汤系暖同冻之间,叫侍应俾过一碗热汤我,侍应态度都好好,佢同师傅反应返,但师傅就话睇住佢啱啱滚,唔会冻,讲野好大声,厅面都听到,我唔明我呃你做麦。跟住热汤黎到,谂住终于可以品尝美食,就发现成份烧鹅大半都系得层皮同肥油,味道都麻麻,如图。我同侍应反应,佢讲返俾师傅听, 叫师傅切返少少胸俾我,我听到师傅话我俾上髀啦窝,跟住唔记得讲左d麦,但作为食客我觉得佢真系好无礼貌。Anyway,埋单经过烧味档,d鹅完全发育不良,老店经营多年,咁样食物水准真系唔多掂,难怪铺头贴住话自己开过好多分店都系“曾经”。
烧鹅濑粉