2022-01-28
👧🏻😋👅🍽✨Homeland (大角咀牡丹大厦) 野食好正💛 野饮唔掂💔-💛比较colourful既装修同menu style, 同佢主打手工意粉好唔match🤣 如果行返型格风, 成个dining experience会再正D💛但未搞style之前, 好希望个水吧搞返好🤮💛出菜速度唔错, 员工唔算超有礼, 但都主动既-🇪🇸🐖 西班牙伊比利亚猪肩肉 $148✨落单已问9成定全熟, 9成好正个面煎到少少焦焦地, 但切开仲有少少粉红色, 肉嫩多汁✨半肥瘦, 近皮既脂肪漏晒油口水都流埋出黎✨配菜系煎香既翠肉瓜同薯蓉, 够热, 薯蓉好滑, 仲有D食用花瓣😂 几有心机✨仲有唔知系咪spanish style既腌菜, 唔太岩我地口味-🌶🦐🍝 冬荫公海虾阔条面 $118✨都系signature? 好多人食, 真系唔错, 冬荫公汁好香浓, 够出味✨阔条面有al dente但就唔太食得出系手工✨虾肉唔梅, 都算唔错, 摆盘同dressing都有心机-🇩🇪🍖🥔德国肠拼盘 $78✨惊喜! 薯蓉垫底肠分段插落薯蓉, 有德国酸菜伴碟✨七十几蚊唔会系D高级肠, 但三种肠都对得住个价钱, 煎香左油香同味道都唔错-
Homeland (大角咀牡丹大厦)
野食好正💛 野饮唔掂💔
💛但未搞style之前, 好希望个水吧搞返好🤮
💛出菜速度唔错, 员工唔算超有礼, 但都主动既
🇪🇸🐖
西班牙伊比利亚猪肩肉 $148
✨半肥瘦, 近皮既脂肪漏晒油口水都流埋出黎
🌶🦐🍝
冬荫公海虾阔条面 $118
✨阔条面有al dente但就唔太食得出系手工
✨虾肉唔梅, 都算唔错, 摆盘同dressing都有心机
🇩🇪🍖🥔
德国肠拼盘 $78
✨惊喜! 薯蓉垫底肠分段插落薯蓉, 有德国酸菜伴碟
🥗
田园沙律 跟餐
✨只系主菜有跟, 份量OK既, 菜都新鲜
✨个黑醋超酸! 真系好好好好好酸😂 I like it haha
🧀🍓🥛
芝士奶盖士多啤梨牛奶 跟餐+$18配
✨粉红色底白色面, 仲有半粒士多啤梨卡系杯边, 睇落都唔错
☁️不过饮落就系旺角楼上cafe既质素😂 所谓芝士奶盖系咸咸地杰身D既奶
🍌🍫
香蕉朱古力 冇得跟餐 $36
☁️谂住算啦头先果杯跟餐价可能cheap D, 呢杯冇得跟餐要原价买, 应该好饮喇挂
☁️饮香蕉野最惊就系香蕉syrup味, 佢exactly就系啰😂 虽然都系三十几蚊, 但饮完杯野真系令咁好食既野食downgrade晒, 宁愿你收贵我10蚊打D真香蕉入去啦🥲
🌿🍫
薄荷朱古力 冇得跟餐 $36