2015-07-06
生日果日去左迪士尼玩。夜晚果餐就系呢度解决。入面有SUSHI食, 有意粉食, 有中菜食。最后我拣左食意粉果面。 我男朋友就叫左猪排饭。 野系几好食既, 至少个猪排饭D猪排唔会硬, 同埋好好味。 但系D服务态度就好差啦。我同男朋友一齐行埋去, 见到前面有两个女人已经叫紧野食, 咁我地行埋去啦。行到埋去, 有个男既问我食咩, 我话食肉丸意粉,之后佢叫我等一阵。 咁后面又有其他人排队啦禾, 咁我地就向前行少少。 然后有个女人就问我地后面既人食咩野, 但系佢无问过我男朋友食咩。 跟住果个男仔就同我男朋友讲等阵。等等等, 等左一阵, 等到后面果D人都拎埋野食, 我碟意粉都未得, 而我男朋友都仲未有人问食咩。 跟住我男朋友想叫野食啦, 跟住个男仔话等阵先。然后过无几耐, 个男仔拎住碟意粉, 谂住放D肉丸落去系比我食既, 个女人就话: 唔系果D啊, 系落XX啊。 但个男仔照比肉丸我先。 但果一刻, 我男朋友仲未有人问佢食咩。我男朋友见问个男仔佢又话等等, 于是就问个女人。 个女人就示意话叫佢等阵。 咁等几耐啊?于是过左一两分钟, 我地就话我男朋友未叫野食。 跟住个女人就用普通话同我男朋友讲要排队。
入面有SUSHI食, 有意粉食, 有中菜食。
于是过左一两分钟, 我地就话我男朋友未叫野食。 跟住个女人就用普通话同我男朋友讲要排队。 我地就心谂, 咩料啊, 我地一早排左好耐架啦禾, 我都叫左野食啦, 我男朋友排我后面, 点解仲未有得叫野食, 仲要比人当系D大陆人话无排队??????
然后我男朋友再同个女人讲, 话等左好耐。 跟住个女人先用返广东话话叫我地系后面排队。 跟住我就话啦, 我地一早排左队, 我地一齐架, 我野食都有啦, 都无人理佢。
跟住个女人好串咁, 道歉都无, 仲话叫野食系系后面叫架禾。
但系我地排队果时, 个女人系边啊? 系个男仔问我地食咩架渣, 系佢MISS左我地渣禾?
个男仔就系度讲唔好意思果D, 但系个女人D态度好有问题啰!!!!!!!!