2010-12-11 74 浏览
是日要响湾仔食lunch, 响附近兜左轮, 见呢间个样唔错, 虽然个名怪D (令我想起细个玩天下太平...), 但近排食得唔健康野太多, 食个斋都好. 等位时见到墙上poster写呢间系non-profit restaurant, 所有人都系义工, 心里加个分. 虽然唔知系乜机构, 但佢有d kadampa buddhism 的小册子, 应该是有关的吧! 台同台的距离十分窄, 隔离两只鬼讲野我听晒... 得3个main course拣. 唔太饿下叫左set lunch b, 即系main course + smoothie. 是日smoothie: 芒果+菠萝+橙: 唔特别好饮, 冰打得太碎, 似果汁多过smoothie. 甜度ok.Main course: 蕃茄杂菜潮州面: 因为个听落个combination 好怪所以叫! 见隔离台d份量好大, 叫时已叫少面, 但黎到面的份量都有两个男人拳头甘多... 见到都有d饱. 料几多但味就系楼上cafe 的蕃茄杂菜意粉质素, 只系个面特别韧, 有d粗有d幼甘. 个人宁愿食意粉.服务麻麻. 可能始终系义工, 几disorganise下, 唔知

服务麻麻. 可能始终系义工, 几disorganise下, 唔知边个负责边张台.

总结: Lunch 一个main course加杯野饮成百蚊算贵. 野食只系普通. 虽然系non-profit, 但睇唔到点解要返黎食.
2010-12-10
等候时间
5 分钟 (堂食)