2019-02-17 79 浏览
放工約開朋友去行街食飯,成日識開尖沙咀嘅餐廳都食到有啲厭想食下嘢,所以就搵咗一間未試過嘅餐廳去試吓而且餐牌嘅嘢食又幾吸引就約埋幾個朋友一齊去食餐廳嘅嘢食都有好多款,我哋首先就叫咗一個頭盤忌廉白酒煮青口雖然青口嘅份量唔算太多,但係忌廉同埋白酒嘅配搭好夾所以食落去嘅味道都幾好幾開胃,青口唔算好大隻但係唔會有腥味。主菜叫咗兩個,第一款係燒春雞,入面仲配左沙律同埋薯蓉添,春雞嘅味道都唔錯而且肉質幾滑幾入味值得一讚配埋沙律食落去就唔會太過滯第二道主菜就係黑毛豬串燒配薯條,依個串燒份量好大份而且黑毛豬肉汁非常之滑同埋入味中間夾左車厘茄食落去就唔會太過肥膩,咁樣嘅配搭啱啱好,除咗全消之外仲配左沙律同埋薯條,值得一讚嘅係薯條係用番薯係咋,食落去吹口得來甜甜地同一般嘅薯條相比更加特別食完頭盤同兩個主菜之後已經好飽再同朋友傾吓計就咁就食完一餐

餐廳嘅嘢食都有好多款,我哋首先就叫咗一個頭盤忌廉白酒煮青口

食完頭盤同兩個主菜之後已經好飽再同朋友傾吓計就咁就食完一餐