2019-10-25 581 浏览
大埔一向都有好几间酒吧类嘅餐厅 今次嚟左试the right place 平日夜晚8:00嚟都9成full 都好多人wo 入面灯光昏暗 所以每张枱都有盏灯比我地照menu 野食选择都有4页纸 太黑影得唔清楚添先叫左个蟹肉木瓜香芒藜麦沙律 我仲以为系一兜兜咁 点知上枱咁靓 要用刀叉切开嚟食 芒果汁捞埋沙律食好FRESH 同埋蟹肉份量都算多 啖啖都食到跟住叫左个酱烤原只鱿鱼筒 已经切开哂一旧旧 鱿鱼都几大只 同埋佢汁甜甜地 仲多左一小兜酱比我地 都无点过嚟食 鱿鱼唔点汁就咁食都好好味我地无叫扒类 点左个黑松露鲈鱼猫耳粉 猫耳粉有D似贝壳粉 不过会硬小小 有咬口 一上枱黑松露味好香 鲈鱼煎脆左好好食 鱼肉好滑 饮品方面 我地都叫左mocktail 一杯系 Dr. Kitty 另一杯 MANGO Tannin最后点可以少左甜品 叫左个creme brulee, raspberry sorbet 佢menu张相好靓有埋macaroon 但图片只供参考 都无嘅raspberry sorbet系几好味 唔会有药水感觉 食饭个时见到隔离枱庆祝生日 有支火花系甜品上面劲浮夸咁 啱哂港女打卡overall
入面灯光昏暗 所以每张枱都有盏灯比我地照menu
野食选择都有4页纸 太黑影得唔清楚添

raspberry sorbet系几好味 唔会有药水感觉

overall 嚟讲想系大埔揾食野质素高 又可以饮下酒吹下水 呢间都系唔错选择