(非会员)
2006-08-28 21 浏览
上个星期六同男朋友仔去试下,不过讲真如果吾系因为见食评甘多个话正,呢间舖系比我经过都一定吾会入去个只,间舖系细到得三张,二张六人加一张四人,生情况的确系麻麻,开放式既厨房(即系通风吾系甘好,都几油烟),我男友都咋型话吾太干净同埋都几迫夹,冷气又吾太够,不过我坚持要试下.我地叫左个二人餐,有两,一碟油菜,二个饭(可选油饭或其他粉面),一个汤同二杯饮品.我地拣左猪腿拼盘、红咖喱牛,油饭同汤粉丝,再加多个虾胶皮旦.初时以为二人餐D份量吾系太多,点知都几大碟,再加多个,我地两个人都根本食吾晒,讲下D食物先:-1)猪腿拼盘(系泰式卤水黎既):有猪腿肉、鸡肾、鸡脚、豆干,真系好好味,又够入味,猪腿肉又淋又滑,极力推介!2)红咖喱牛:不过佢黎错左变左青咖喱,真系辣到跳舞,同埋个老板娘都吾系甘,明知我地叫红咖喱,厨房整错左青咖喱都吾出声照比我地,我地又吾识分青定红㖞,到我地差吾多食完先至问我地会吾会太辣,我觉得真系吾系几好啰,我知你地舖细,但都吾系甘架吗!但讲真个牛系ok既,算啦我都吾可以对一间甘既舖仔有咩服务要求.3)油饭同汤粉丝:男友要油饭,佢话吾错㖞,都吾系太油,我就要汤粉丝,个味道都几好,粉丝

3)油饭同汤粉丝:男友要油饭,佢话吾错㖞,都吾系太油,我就要汤粉丝,个味道都几好,粉丝都好爽口.
4)虾胶皮旦:面头个虾胶好弹牙,皮旦就系一般货式,我估真系要好钟意食皮旦既人先会钟意,我就真系麻麻,吾知系咪个皮旦吾靓,有D怨臭味.
5)餐饮:男友叫涷奶茶,一般啦,我叫左涷青柠梳打,哗真系好鬼甜呀,我估应该叫汽水饮会好D.
6)餐油菜系白菜仔加卤水汁,都几淋,吾错.

总括黎讲,野食系ok的,不过始终间舖太细同生麻麻,都会再黎食既,不过吾会好渴求再黎啰!