2024-02-16 93 浏览
琴晚落机,今日就约咗2个朋友比手信佢哋,稍后再分享俾大家听,曼谷有啲咩好食。我见我啲fd成日都话想野餐,但系新界区又冇乜选择,我突然间谂起屯市附近有个喷水池,而家嘅天气,喺𠮶度倾偈坐吓应该好舒服,所以我哋就决定咗去买啲小食去喷水池𠮶度一路食一路倾偈。我哋去咗屯门市广场睇吓有咩嘢食方便外卖,行行吓,见到有一间新食肆,枱面放住啲韩式紫菜饭卷,哗!真系天助我也😂。野餐必备之选。睇吓Menu 有啲小食啱食,所以就一次过喺度买晒,我哋叫咗一个雪霜芝士炸鸡(有骨)、Kimchi煎饼、芝士紫菜饭卷,$300,3个人share只系每人$100,抵呀!攞外卖时,见到外卖袋金光闪闪,咁靓仔,得唔得㗎?😂我见佢啲鸡可以拣半只或者一只,有啲系杯装再少啲嘅,又几好㖞,因为我成日都好惊要叫咁多,有时想食又未必有人陪我食㗎嘛,咁就有得拣喇!。雪霜芝士炸鸡(有骨)$188/只炸鸡面有好多芝士粉呀!好香呀!鸡肉外面香脆,内里嫩滑多汁!正!芝士紫菜饭卷 $48韩式风味,唔知点解我觉得韩国嘅饭卷特别好食,所以点都系10分完胜😂。Kimchi煎饼 $64我最钟意就系食泡菜煎饼,辣辣哋,足料又多泡菜,好香口。整体CP值高,外卖

攞外卖时,见到外卖袋金光闪闪,咁靓仔,得唔得㗎?😂

雪霜芝士炸鸡(有骨)$188/只

芝士紫菜饭卷 $48

Kimchi煎饼 $64
我最钟意就系食泡菜煎饼,辣辣哋,足料又多泡菜,好香口。

整体CP值高,外卖都无得输,佢有好多款炸鸡,都好想食,下次搞party可以试多几款。等我Bookmark佢先。

店铺资料 🏢: K•Chef Story

地址: 屯门屯顺街1号屯门市广场1期2楼2037-2040号舖

外卖自取