2021-10-10
🍽La Pizza Express @lapizzaexpress_lpg 上星期趁放假又有好天气嘅时候就去咗观塘海滨野餐,由于懒得自己整嘢食嘅缘故,我哋就喺附近嘅外卖店度买咗啲嘢食,见到一间橙色货柜嘅pizza外卖店好eye catching就试咗~🤍卡邦尼薄饼($58)卡邦尼意粉、pizza分开两样食就食得多,第一次系两样嘢夹埋做一样嘢咁食。卡邦尼酱放落薄饼度味道几夹,而且酱汁嘅份量仲好多,差啲流晒出嚟🙊🙊呢个薄饼我哋两个人share,分量刚刚好足够,而且价钱合理,性价比极高!🤍水牛城炸鸡锤($58)平时食嘅水牛城鸡翼一般对我黎讲都会太酸,而呢份炸鸡锤唔会有好大pat酱浸到个皮淋晒,同时鸡锤又可以控制到唔会太干身,配埋少少沙律菜健碟感觉更fresh!🤍牛油果慢煮鸡胸沙律($68)呢个绝对系健康之选!鸡胸可以饱肚得来又低卡,相对地负担更少~而且呢份鸡胸亦唔会嚡熠熠,味道口感都唔错~十分推介想去野餐chill下既大家可以考虑直接喺观塘海滨买嘢食,一嚟可以自己唔使预备咁多,二来食嘅嘢仲可以热辣辣😚
🤍卡邦尼薄饼($58)
🤍水牛城炸鸡锤($58)
🤍牛油果慢煮鸡胸沙律($68)