呢到嘅Tea Set卖相真系好特别 系用个藤篮装住😍好有野餐嘅感觉😚仲要系全日供应 想几时食都得😎成间tearoom装修得好靓 感觉好舒服😌.Afternoon Tea Set☕️ $168(3款) $188(4款)总共有八款甜品 款款都好想试 所以就拣咗要4款🤩个set系好吸引嘅 但系味道比我预期嘅普通 所以价钱都偏贵😟同埋呢到有生日服务 可以写碟🎂不过要+$20🥺.Rare Cheese Cream Shortcake🧀海绵蛋糕偏湿润 同埋比较薄身 如果厚番少少应该会松软啲🤏🏻口感更加好🤫蛋糕面同埋夹层系rare cream cheese + 黄金水蜜桃🍑芝士味偏淡 但系好滑🥰桃肉个存在感都低🥺不过成件cake个卖相好吸引 有好多水果做topping😍但系整体较普通😫.Matcha and Raspberry Shortcake🍵同上面𠮶款都差唔多 不过夹层转咗做抺茶白朱古力cream同埋raspberry cream😛抺茶味系有嘅 不过就冇𠮶种回甘苦涩味 可能因为加咗啲白朱古力🍫raspberry cream酸酸地 同抺茶出奇地夹 食落味道几清新✨cream都系好滑 但系整体黎讲都
Rare Cheese Cream Shortcake🧀
同上面𠮶款都差唔多 不过夹层转咗做抺茶白朱古力cream同埋raspberry cream😛抺茶味系有嘅 不过就冇𠮶种回甘苦涩味 可能因为加咗啲白朱古力🍫raspberry cream酸酸地 同抺茶出奇地夹 食落味道几清新✨cream都系好滑 但系整体黎讲都系普通😣
Strawberry and Azuki Bean Scone Shortcake🍓
呢款就特别啲 用咗自家制嘅walnuts scone夹住抺茶雪糕,cream同埋红豆😋不过我𠮶日食好似冇抹茶雪糕🍦得啲抹茶粉🤨中间个whipped cream奶味好浓 好幼滑好轻盈 有入口即融嘅感觉 真系好正🍼Scone偏面粉味 牛油味冇乜🧈都做到外脆内软 但系太薄所以口感层次唔够明显 如果厚身啲会更加好👍🏻
Strawberry Yogurt Cream Parfait🍨
呢个食落好清新 有士多啤梨酱,mixed berries, yogurt whipped cream🥳面头仲有士多啤梨雪糕同埋覆盘子雪葩💓成杯都酸酸甜甜好开胃😍最钟意系佢中间有啲脆脆 面头仲有条eclair 口感好丰富🤩呢个系咁多款最好味嘅❣️
Afternoon Tea Set

Iced Chardonnay Darjeeling Tea🍇 (跟tea set +$10)
Chardonnay系一款提子嘅品种 见几特别就嗌嚟试吓😗饮落味道好神奇❗️明明饮紧茶 落到喉咙啲提子味就会出番嚟 唔错嘅果味茶👍🏻

嚟到冇理由净系食甜品嘅 所以就试多个主食😛得六款可以拣 选择唔多😟有三款都系pasta🍝一款salad🥗另外两款系risotto同french toast🙈跟餐会送沙律同埋野饮😎
French Toast Sandwich with Smoked Chicken and 2 Kinds of Cheese🥪 $148
卖相都几靓😚个三文治中间同面头都有碎Parmesan 所以个toast面头有层薄薄嘅脆芝士🧀个馅除咗有鸡肉 仲加咗Gouda cheese🤩所以成个toast食落芝士嘅咸香味好浓郁💛鸡肉都鸡滑几香 不过嫌份量有啲少☹️食落其实似普通嘅鸡肉芝士三文治😟不过系浓芝士版本😋佢旁边仲有个蓝莓酱 个人觉得唔加好食啲🤨个汤好特别 好多蔬菜仲有饭同薏米🤣味道唔错 口感仲好丰富🥰沙律配个sauce唔系黑醋 酸酸地 几开胃😎

Green Salad🥗 (跟meal set)
呢个沙律同上面𠮶个唔同 佢系配胡麻酱 仲有啲蛋碎😝
Assam🤎 (跟meal set)
Meal Set可以拣一杯selection嘅饮品🤪今次拣咗最浓嘅红茶😚饮到浓茶好开心 终于有茶𠮶阵苦涩回甘味🤩个壸大概冲到三杯茶倒✨
Assam

Sweet Potato Pudding🍠 $88 (Meal Set daily dessert +$38)
见到加$40唔洗 就加嚟试下...点知系唔好食嘅😭系个口感似系加咗面粉嘅布甸🍮有啲似月饼嘅白莲蓉咁🥮个味仲奇怪 第一啖食系蛋黄味嘅🥚食落有啲似莲蓉加奶皇月饼🤭同埋佢配埋焦糖酱 有啲唔夹~不过都有野赞下嘅 面头有一层番薯粒粒 个布甸都捞咗啲入去 几足料 同埋都几好食几甜 😋
Sweet Potato Pudding
Afternoon Tea Set