2020-11-26
今次嘅酒店staycation一间房$1250 另加一服日下昼六点,而且已经包左$1250嘅酒店餐饮消费额,再加早餐及行政酒廊使用。由于有食素菜嘅朋友加入,所以晚餐我哋就选择食意大利菜。乜都唔好讲,就系佢个面包篮都好好食,加上橄榄油同陈醋,只系食呢个包都已经好开心。前菜我哋叫咗炸鱿鱼须、阿枝竹及薯片,炸得好香口,而且我好喜欢佢𠮶两个酱汁,食到后来冻咗都依然美味。呢个芝士拼盘$108真系抵到喊,我鼓喺超级市场买呢啲芝士同配菜,都贵过$108。生牛肉牛肉嘅品质都几好,但我个人认为上面啲嘢太多,我唔知自己到底系食紧沙律定食紧生牛肉。意大利饭做得都相当唔错,少少烟银但都啱香港人胃口。甜品Tiramisu都唔错,好大份,但相对就比较普通了。餐厅环境舒适,价位合理,虽然因为我哋之前食咗黄昏下午茶食到好饱,都唔系好有胃口食嘢,叫咗唔多野,但都好enjoy。
面包篮
炸鱿鱼阿枝竹及薯片
芝士拼盘
Beef Carpaccio
香菇榛子意大利饭
意大利饭做得都相当唔错,少少烟银但都啱香港人胃口。
Tiramisu
甜品Tiramisu都唔错,好大份,但相对就比较普通了。