2020-11-08 155 浏览
黎到尖沙咀The One, 第一次食金宝,原来有免费泊车,唔洗食得咁赶。当晚Walk In得返出面位置,佢地用易拉架放透明胶片,但要行入座位真系有d难度,因为有d窄,而卫生问题,我唔想成个人掂到d易拉架再行入去,好彩服务员都有帮我地拉开。果日全日忘记食野,所以有d饿,2个人叫左春卷,炸鱼饼,厨师推介大蚬粉丝汤煲,泰式炒粉,椰汁西米糕,千层糕,可惜最想食既生虾刺身卖哂。春卷个皮好厚同几硬身,炸得麻麻,可能炸好之后放耐左,个馅冇乜特别,可以唔洗试,有d失望。炸鱼饼中规中矩,冇乜特别。厨师推介大蚬粉丝汤煲,果然冇介绍错,第一次食到呢种汤底,颜色好清,睇落似清酒煮蚬嘅汤,分量足料,性价比高,啲蚬几大只同几新鲜,另加咗肉碎,肥猪肉同粉丝,个汤底好好味(可能重味精), 偏酸微甜咸咸地辣辣地,饮左2啖,感觉好开开胃,好啱送饭。泰式炒粉,系推介食物见到所以叫黎试下,都好大碟,2个人食都觉得有少少多,个粉偏甜,湿湿地,整体都算唔错,唔算十分出色。椰汁西米糕,千层糕, 椰汁西米糕整得认真麻麻,入面有芋头,粟米,椰汁唔够香,千层糕极软身,同平时食到好烟韧既差好远,班兰叶香味亦得好小,有啲失望。返到去果晚极口
黎到尖沙咀The One, 第一次食金宝
,原来有免费泊车
,唔洗食得咁赶

春卷,炸鱼饼

炸鱼饼中规中矩,冇乜特别。
大蚬粉丝汤煲

厨师推介大蚬粉丝汤煲,果然冇介绍错
,性价比高
,啲蚬几大只同几新鲜
泰式炒粉

椰汁西米糕,千层糕

椰汁西米糕,千层糕, 椰汁西米糕整得认真麻麻
,入面有芋头,粟米,椰汁唔够香
,千层糕极软身
,同平时食到好烟韧既差好远,班兰叶香味亦得好小
,有啲失望。

返到去果晚极口渴,太多味精。
既然呢间系高评分嘅餐厅,下次有机会会再嚟试其他厨师推介,再作客观评估。
2020-11-04