2019-11-06 74 浏览
听日准备岀发台北劲食劲玩,临行前想食上海野,所以近近地去咗I square揾食,连接住地铁站绝对系佢嘅一大优势!前菜系上海菜嘅一大卖点,份量适中绝对系开胃嘅必定之选。醉鸡酒香扑鼻、鸡件嫩滑可口,啖啖肉冇骨食落口感扎实。杂锦豆干丝有海带、豆腐干、木耳等调配,每一样配料都各司其职,无论口感同味道上都冇得弹!莴笋含有丰富钾和钙,作为eat clean之友就梗系要叫黎试下啦。虽然调味简单,但食得出非常新鲜。炸排骨即点即制,所以上枱之时仲系热辣辣,揸得香脆,调味亦都唔会太咸,小小孜然粉味令整体更惹味,好食到停唔到🤪麻辣金钱肚系另一道开胃前菜,金钱肚好索味,辣得过瘾,最重要系金钱肚唔会好难咬开,一啖一滋味😋鸡丝粉皮,店员知我花生敏感好贴心咁将酱汁另上,鸡丝同粉皮比例适中,我发现自己真系好钟意食前菜🤣蟹黄小笼包绝对系可以成为呢度嘅招牌菜,价钱非常贴地,但内涵绝对唔孤寒,香浓嘅蟹香味配合蟹肉丝,估佢唔到咁足料。香菇花素蒸饺亦都有惊喜,外皮唔会太厚,卖相非常精致,菇味浓郁、蔬菜亦都新鲜切得够细,真系想一整只摆落口慢慢叹🙌🏻已份量同价钱来讲,呢度嘅性价比真系无得输。味道亦都系水准之上,地点非常就脚,可能因

前菜系上海菜嘅一大卖点,份量适中绝对系开胃嘅必定之选。

醉鸡酒香扑鼻、鸡件嫩滑可口,啖啖肉冇骨食落口感扎实。

已份量同价钱来讲,呢度嘅性价比真系无得输。味道亦都系水准之上,地点非常就脚,可能因为呢个原因,所以当晚八点几嘅时候好多想食嘅嘢都已经卖晒。下次真系要早啲去先得🖖🏻
2019-09-27