2016-06-15
是咁的,我地一班同事高高兴兴咁去呢间所谓既礼宾府食饭,个环境尚算ok,但啲菜一黎个时,我就知自己今次hihi喇。首先,我讲下我地食咩先,我地食既系咩「九道菜盛宴精选套餐」。第一道菜叫「片皮鸡牛油果多士配黑鱼子」黎既时候,我抱住前菜心态去食,但卖相令我谂想以前Neway 自助餐既炸野,味道正常,一般地方食到既味。第二道菜叫「香煎松茸蟹饼」一黎心谂Neway自助餐个厨走左黎做part time?我试下用通俗啲黎形容下佢,一片菇加个炸蟹饼。心入面谂,沙津酱呢?唔记得呢到叫礼宾博。第三道菜叫「海鲜木瓜盅」一黎个时……细到呢三下食哂,仲要无咩料,汤又唔热。个汤仲差过好多一般酒楼既东瓜盅。我啲同事就话个木瓜好食,够甜。我心谂,如果食菠萝炒饭话个菠萝皮好食,个厨炒得。第四道「香煎石班配双色蛋白」样特别,但原来冻食,两啖食完第五道 「红烧花胶扒」扒咩呀扒,花胶粒就有份,我想知边到红烧,冻既,红烧都冻,真系出奇。第六道「酥炸安格斯牛腩配咖喱汁」最好食呢个,但黎呢到食咖喱牛腩,我不如落油麻地食第七道「素千层浸芥菜胆」出家既味道第八道「礼宾傅炒饭」同事以为最期待既一道菜一黎,笑死我唔系上一碟,真系上一碗,你
第一道菜叫「片皮鸡牛油果多士配黑鱼子」
第二道菜叫「香煎松茸蟹饼」
一黎心谂Neway自助餐个厨走左黎做part time?
第三道菜叫「海鲜木瓜盅」
一黎个时……细到呢
第四道「香煎石班配双色蛋白」
样特别,但原来冻食,两啖食完 第五道 「红烧花胶扒」
扒咩呀扒,花胶粒就有份,我想知边到红烧,冻既,红烧都冻,真系出奇。 第六道「酥炸安格斯牛腩配咖喱汁」
最好食呢个,但黎呢到食咖喱牛腩,我不如落油麻地食
第七道「素千层浸芥菜胆」
出家既味道 第八道「礼宾傅炒饭」
同事以为最期待既一道菜
一黎,笑死我 唔系上一碟,真系上一碗,你有无见过?我真系见过!
食完我已经想走,谂住买个cup noodle算。仲好饿
佢够胆黎埋甜品咩「绿茶流心燕窝煎堆」
唔特别!呢间餐厅玩完
佢好多打手系openrice,搞到咁高分。我觉得严重影响我对opentice既公信力