2019-01-03
一向系金田家既支持者,既然开到嚟荃湾,又点会唔我帮衬下,估唔到仲有惊喜!惊喜既系新开既荃湾店有限定既海老烧盐曲拉面呢间金田家比元朗店仲要大,地方宽敞,楼底高,坐得几舒服!平时去金田家都唔会好似呢度咁,有餐前小食,虽然唔系d咩名贵小食,都足见诚意,为肚仔热热身都唔错!饮品选择同其他铺一样,贵精唔贵多,我就叫左可尔必思,同行既友人就叫左橙汁!小食我哋就叫左个男爵薯饼,一贯炸到金黄香脆卖相吸引!一碟有两个口味,两种都系我钟意既味道,分别就系紫薯同原味既薯饼!拉面未到,小食就先到! 流心既溏心蛋,大大碗芽菜,仲有脆口既紫菜先送到嚟!同行既朋友点左佢哋既招牌黑豚拉面,4 大片肥瘦适中既叉烧,配上猪骨浓汤,朋友话𠮶阵日本味返晒嚟!至于我个海老烧盐曲拉面都跟住出场!大大碗劲吸睛!大大只海虾带点芝士烧香左既焦香味,香味已经非常吸引,汤底略油,带点辣几惹味!拉面中规中矩都几烟韧!除了海老烧(虾) 外,仲有几片啖啖肉既叉烧,都煮得几软稔!至于海老烧(虾) 比预期中好,虾肉都仲几弹牙,鲜甜,加埋铺上虾肉上面既芝士一齐食咸咸地味道更出色!以后去食金田家非常就脚,可以成日去帮衬!
惊喜既系新开既荃湾店有限定既海老烧盐曲拉面
呢间金田家比元朗店仲要大,地方宽敞,楼底高,坐得几舒服!
小食我哋就叫左个男爵薯饼,一贯炸到金黄香脆卖相吸引!
除了海老烧(虾) 外,仲有几片啖啖肉既叉烧,都煮得几软稔!
以后去食金田家非常就脚,可以成日去帮衬!