2023-03-22 185 浏览
中午时候喺尖沙咀一带揾嘢食,行经加拿分道,俾架笃笃车🛺吸引到我,原来𠮶度有间咁特别嘅东南亚餐厅。行楼梯落去餐厅,地方好大,装修都好靓,坐位十分宽阔。我同朋友安排坐喺卡位,有几个大咕臣,坐得好舒服,绝少餐厅会有咁舒适的环境,真系坐到唔舍得走。食物种类有好多,款式亦不少,最后我哋两个人叫咗两个午市套餐,再升级优惠order两个小食。 越式蟹肉炒粉丝、冬阴功海鲜金边粉、泰式炸春卷、泰式炒什菜,餐饮叫咗冻咖啡和热奶茶,再加多个芒果糯米饭做甜品。🌟🌟冬阴公海鲜金边粉用料十足,冬阴公汤底酸辣适中,有菇菌、海鲜和大量香料,好饮到连汤都饮埋。🌟🌟越式蟹肉炒粉丝分量多,用料丰富,带少许辣味的扎肉够惹味,虽然系炒粉丝,但一d油腻感都没有。🌟🌟外脆内软的泰式炸春卷,配埋清新嘅酱汁,好味🤤🌟🌟餐厅内有一个可爱的传餐robot 😍😍

芒果糯米饭

冬阴功海鲜金边粉

越式蟹肉炒粉丝

泰式炸春卷

🌟🌟外脆内软的泰式炸春卷,配埋清新嘅酱汁,好味🤤

泰式炒什菜

🌟🌟餐厅内有一个可爱的传餐robot 😍😍