2016-03-13 1505 浏览
一个下雨的星期天,忽发奇想想食炸鸡脾,于是就上网揾下有边度有得食~一揾港式冰室~就见到金记冰室~就立即出发~去到西营盘站揾唔到B3出口~唯有系B2 出左再行过去喇~一去到就即刻有位,一坐底就睇下有咩食喇~最后叫左: 瑞士汁牛河; 炸鸡脾; 炸鱼薯条同菠萝油; 饮品:奶茶瑞士汁牛河: 有D镬气,但系唔系好觉得有瑞士汁,食到最尾个底略油~份量略少~炸鸡脾: 一黎到,以为黎左豉油鸡脾 ~.~个色真系有D似~一切开睇茖好似好干,但系食落都可以,唔算好柴,块皮少脆,D肉就比较淡,唔系好食到有味。之后落左D盐帮补下,好味好多~炸鱼薯条: 个鱼好脆好滑同好juice,个薯条就一段,可以再炸得透D,薯条紧系要脆卜卜先正架ma~菠萝油:好一般~唔热同块牛油如果厚D就会好D~同一般茶餐厅既差唔多~黎到冰室就熙系要试下个奶茶喇~闻落都几香,闻到奶味,但饮落就唔系好饮到奶味,净系得茶味。仲有少少涩tim~整体:唔错,可以一试~
一揾港式冰室~就见到金记冰室~就立即出发~
去到西营盘站揾唔到B3出口~唯有系B2 出左再行过去喇~

一去到就即刻有位,一坐底就睇下有咩食喇~
瑞士汁牛河
炸鸡睥
炸鱼薯条
菠萝油
奶茶
黎到冰室就熙系要试下个奶茶喇~

整体:唔错,可以一试~
奶茶
2016-03-13