2016-12-11
第一次食金豪系因为朋友想打边炉,系openrice search到一心谂住黎到打边炉,点知个侍应话无得打边炉好耐,而家净系做小菜,咁都入到去,就唯有照食。点知一食难忘,金豪变咗我另一个饭堂(屋企长期无饭食)。今晚同行5个人一齐黎食,可以比平时叫多两样𩠌添,劲开心。第一样上嘅系三杯鸡一黎到热辣辣,侍应帮手炒香佢。味道颇浓,一定要送饭先可以食多几旧,略嫌鸡肉唔够鲜嫩,可能因为炒得耐咗,有点儿干身。跟住系招牌菜芥末牛柳粒第一次食已经爱上,每次比叫。牛柳粒炒得岩岩好,一d都唔老,配上小小攻鼻嘅wasabi酱,意想不到嘅好味边边有用蜜糖炒香咗嘅核桃做点缀,原本麻麻核桃嘅我都想食多几粒。跟住系咸鱼鸡粒豆腐第一次食咸鱼鸡粒豆腐煲,因为有朋友最近热气,费事样样都系煎炸嘢。咸鱼味不算特出,似系食紧普通鸡粒豆腐煲,未必会再试登!登!登!登!重点推介:避风塘濑尿虾sorry,影得唔系好好本身我就超钟意食濑尿虾,平时食濑尿虾都觉得拆虾肉好麻烦,为食嘅我每次都会死死地气满满拆。但!系!呢度嘅濑尿虾唔驶我搣!啖啖都系虾肉肉,加上野味十足嘅避风塘,辣度岩岩好,虾肉就算有炸粉包住,都十分入味,朋友A仲会要d炸蒜送饭,
今晚同行5个人一齐黎食,可以比平时叫多两样𩠌添,劲开心。
第一样上嘅系三杯鸡
跟住系招牌菜芥末牛柳粒
跟住系咸鱼鸡粒豆腐
登!登!登!登!重点推介:避风塘濑尿虾
本身我就超钟意食濑尿虾,平时食濑尿虾都觉得拆虾肉好麻烦,为食嘅我每次都会死死地气满满拆。但!系!呢度嘅濑尿虾唔驶我搣!啖啖都系虾肉肉,加上野味十足嘅避风塘,辣度岩岩好,虾肉就算有炸粉包住,都十分入味,朋友A仲会要d炸蒜送饭,绝对系金豪最佳招牌菜唔食一定走宝呀
最后一样系花甲浸菜苗
p.s
由于我地坐收银隔离,所以收银姐姐猛咁揾我地吹水,讲笑话氹我地开心,环境虽然唔系骨致,但胜在有人气味,呢样嘢唔系度度都揾到。之后都一定会继续做常客