2022-12-30
📍Mustard Bar & Grill #Mustard#MFJ铜锣湾 #MFJ西餐 人均消费: HKD550朋友介绍去天后食西餐 @mustardbarandgrill 🍴 满心期待🤩餐厅系天后金轮天地,地铁站过去3分钟就到,十分方便!我地拣坐Outdoor边饮边食!💯 Grill Romaine Lettuce $118「烤罗马生菜沙律」初初觉得咁丑样嘅😂 食落又估唔到咁好食㖞!佢个沙律酱同平时食唔系好同,个味好Outstanding,啲生菜同Crumbs劲脆,食到停唔到口!真系菜不可以卖相🤣⭐️ Grilled Octopus $198「烤八爪鱼」 上枱已经闻到好香! 八爪鱼下面系炸薯仔,仲有炸莲藕片,卖相好靓! 个八爪鱼同超级超级软稔,唔知佢系慢煮定灼一灼,淋到一个点! 炸薯仔同莲藕片都好好味,唯一缺点就系我本身唔太喜欢Beetroot🙈 💯 Australian Wagyu Sirloin 400g $488「澳洲和牛西冷400g」拣西冷贪佢肉味浓同比较有弹性!真系冇令我失望! 佢肉质非常有弹性,食落Juicy,口感一流,见到里面粉嫩嘅肉简直流晒口水! 个Zucchini 都
📍Mustard Bar & Grill #Mustard
#MFJ铜锣湾 #MFJ西餐
人均消费: HKD550
💯 Grill Romaine Lettuce $118
⭐️ Grilled Octopus $198
「澳洲和牛西冷400g」拣西冷贪佢肉味浓同比较有弹性!真系冇令我失望! 佢肉质非常有弹性,食落Juicy,口感一流,见到里面粉嫩嘅肉简直流晒口水! 个Zucchini 都好味,可以解腻 😌
💯 US Glazed Bone-in Short Rib $588
「美国牛肋骨」 坦白讲,我真心冇谂过食西餐会食到咁淋嘅牛! 佢系24小时慢煮,淋到好似炆牛腩咁呀😍 加埋个汁真系好好好好味!真心必食!
⭐️ Onion Rings
最黎再叫个洋葱圈送下酒!
虽然佢唔算好平,但真心性价比好高! 服务都好好,尤其经理十分热情! 4个人食到捧住肚走💯
#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #westernfood #westerncuisine #相机食先 #铜锣湾美食 #西餐