2023-03-31 1443 浏览
放假日头帮衬过日月茶点,见到佢有晚巿, 又有荷叶笼仔蒸饭,过两日再同女友小熊去帮衬.话时话,依家D年青系咪唔中意饮茶? 不论壹点甜同日月茶点,以至酒楼,又真系好少见到有年青,好似今次帮衬晚巿,餐厅客仔清一色都系大叔同婵婵,最惨系讲是讲非讲到有少少火药味𠻹! 有咩事小熊你要保护我呀!笼仔饭点咗黑椒牛仔骨,另外灌汤饺,蒸排骨,金钱牛肚同烧卖都叫咗一笼.金钱肚系最欣赏,因为好多时食金钱肚都好韧,今次一D都唔韧,而且非常入味,赞!牛仔骨味黑椒味浓,我牙力够,所以食牛仔骨无咩问题,笼仔饭亦沾上黑椒汁惹味不少.灌汤饺失望,一来份量比预期中少,二来有奇怪酸味,另外虽然有鲍鱼,但味道同口感都好唔夹.笼仔饭新鲜出炉热辣辣,而我又食到成身庆,但餐厅又无开冷气,开冷气又怕D婵婵顶唔顺! 唉.... 都系快快食完快快走! 出面街仲凉过餐厅入面!

上:金钱肚 / 下:灌汤饺

黑椒牛仔骨笼仔蒸饭