2022-11-26
人人都讲嘅打卡餐厅 望住池景Relax下整间餐厅嘅装横都系以白色 欧陆风为主 入面嘅落地大玻璃 采光度十分好~ 好彩book到窗边 仲可以比你望尽瀑布嘅美景相信大家都一定听过佢地食物嘅质素麻麻 我觉得可能因为standard调低咗之后 又唔系大家讲到咗差bo~Lunch Set -前菜、主菜、饮品 $188➡️前菜香橙红菜头沙律配菲达芝士 🍊红菜头食落普普通通~ 香橙汁味道唔算好出 只系有旁边几滴汁~ 菲达起司主要以山羊奶制作 所以食落会有小小骚味 整体黎讲 前菜有点失望➡️主菜蕃茄大虾意大利饭表面放满左一片片芝士 整体嚟讲卖相其实唔错 色香味俱全 食落十分香芝士味 🧀 每一下都会见到微微嘅拉丝 蕃茄味唔算好浓 大虾食落煎香过 调味好够~ 整体无论系份量/味道都比想像中好👍🏻➡️美国牛颈脊配薯菜 +$60我自己冇叫到呢个course 不过同行友人有叫到 order嘅时候已preset左系5成熟 黎到枱面配随淡淡嘅红色 火喉刚刚好去到最后嘅饮品水准正常不过有样嘢要讲嘅系 入面啲waiter 同埋 management都唔系好掂… 啲嘢好多甩漏 我地杯饮料 等左20分钟先有.. 然后见佢地落单系
Lunch Set -前菜、主菜、饮品 $188
➡️前菜
香橙红菜头沙律配菲达芝士 🍊
➡️主菜
蕃茄大虾意大利饭
➡️美国牛颈脊配薯菜 +$60
去到最后嘅饮品水准正常
不过有样嘢要讲嘅系 入面啲waiter 同埋 management都唔系好掂… 啲嘢好多甩漏 我地杯饮料 等左20分钟先有.. 然后见佢地落单系用纸笔写🥶 同埋一般staff都系有一定年纪 有小小谭仔姐姐口音 令到件事有啲格格不入咁😵💫
不过整体食物质素系比想像中好~ 如果可以降到basic set $140左右 咁我都觉得可以接受🤣