2024-02-21
屋企人早前生日,选了金钟Pacific Place 的一家米芝莲泰国餐厅Apinara同佢庆祝餐厅环境舒适,对小朋友亦好友善🐷泰式鸳鸯猪手 $268所谓鸳鸯猪手,就系以泰式卤水及脆炸两种方式烹煮而成,脆炸猪手外皮香脆,胶质丰富,虽然较干身,但保持到肉质嫩滑😍卤水猪手入哂味,食到丰富香料既卤水味,而且肉质好淋,一次满足两种美味感😋🐓手工斑兰香叶包鸡 $168 作为泰国总店重点推介菜式之一,一定要试吓啦! 上菜时以透明玻璃盖住,一打开,烟熏香味四散鸡肉轻轻以黑椒调味,主要系渗入斑兰同烟熏既味道!味道冇想像咁浓,有三大件份量都唔止小食咁简单🐮泰式和牛船面 $168按照传统制法足料地用上大量猪骨、牛骨、鸡脚、香料等熬制而成嘅汤底非常浓郁,面条亦充分挂汁配料有和牛片、卤水牛腱、手打牛肉丸同炸猪皮等,足料好味! 记得快D食,D面好怏浸淋就冇咁弹牙🍍🦐菠萝肉松鸡肉炒饭.配烧珍宝河虾 $198我同肥髀都好钟意呢碟! 珍宝河虾大大只,5个人分都食到好多虾肉,而且烧到好香,虾头好多虾膏炒饭亦好足料,啖啖都食到菠萝﹑肉松﹑鸡肉或提子干,感觉好清新😋当然大部分提子干都俾哂肥髀,炒饭干身唔油,好味👍🏻🥥甘露椰皇
餐厅环境舒适,对小朋友亦好友善
🐷泰式鸳鸯猪手 $268
🐓手工斑兰香叶包鸡 $168
🐮泰式和牛船面 $168
🍍🦐菠萝肉松鸡肉炒饭.配烧珍宝河虾 $198
🥥甘露椰皇奶冻 $108
用上原个椰皇壳,载住椰皇奶冻同椰子雪糕,奶冻有淡淡椰香味,加上芒果肉同柚子爆珠,口感丰富,感觉清新!
但呢款甜品就冇得加Message, 不过有蜡烛就可以随时庆祝!宠孙既公公都将自己支蜡烛俾埋肥髀吹🕯️
整体来讲,食物质素唔错,环境舒适,服务都几好! 泰菜多人食可以试多D唔同款~一家人聚会都好适合