2022-03-01
早几日去开港岛做野,无意中发现哩间餐厅😗见佢🚪面都好chill,都好奇入左去试下😜佢铺头分左3parts, 铺头出面可以坐, 跟住舖头入面就环境就会相对昏暗啲, 因为其实佢铺头入面都放咗好多酒柜系可以畀人哋喺度饮杯酒🍸🍷chill 下,倾下偈💬之后行到尽, 仲有一个露天area, 𠮶度又系另外一个范围, 好多绿色植物包围住🌵🌾🌿☘️, 仲有啲好怀旧嘅竹藤椅, 佢虽然露天,但系上面有装帐篷,落雨都唔使惊😚哩到只提供eng menu, 每款菜式下面都有啲小简介,系讲畀你听佢每碟菜式入面系有啲乜嘢食物🤩😍当日我都叫左少少野食,倾下计,relax下😇◈◈◈BITES◈◈◈🔸Chef's Selection Cold Cut(Parma ham, salami, parmesan cheddar, gorgonzola) 入面有黑毛猪火腿🍖、意大利辣肠、车打芝士🧀、拱佐诺拉乳酪🧀食哩d配埋红酒就一流🐱个人好喜欢佢既拱佐诺拉乳酪,佢系粒状,食落都会相对甜口dd,冇车打咁漏,同佢会软身d🤪另外,佢既黑毛猪火腿份量都多,唔会好咸,空口食都得🤪😝◈◈◈MAIN◈◈◈🔸A5 "Miyazaki" Wagyu
◈◈◈BITES◈◈◈
🔸Chef's Selection Cold Cut
入面有黑毛猪火腿🍖、意大利辣肠、车打芝士🧀、拱佐诺拉乳酪🧀
◈◈◈MAIN◈◈◈
🔸A5 "Miyazaki" Wagyu Burger🍔
(Wagyu beet, cheddar, pickles, french fries)
个汉堡包🍔入面有和牛🐮甜菜、 车打芝士、泡菜配炸蕃薯条, 个包好soft, 脂肪好均匀, 配菜好多,食落𠮶个层次感亦都会加强咗😉 另外佢系炸番薯条, 薯条唔使点茄汁都会甜啲, 做得几好😚😙
✨✨本身都想坐下🚪打卡几有feel, 好似去咗欧洲街头咁, 但因为考量到,系因为我要食嘢,咁近马路边就唔系咁好, 但系如果你哋系唔谂住食太多嘢,谂住去chill下嘅话🍸🍷极度建议大家可以坐门口位,系好好㗎🤪仲可以影到好多靓相📸
🔸All Day Breakfast
(sauage, scrambled egg.sour dough toast, baked beans)
全日早餐, 影相打卡必备📸 份量都好多有沙律菜,肠仔, 黑松露炒蛋, 茄汁焗豆加红豆, 提子包, 佢嘅炒蛋系好淡口 🍳而肠仔相对呢系会浓味啲嘅,咁两者兼埋一齐食嘅时候,就会未到可以中和咗🤪😝