2014-02-20
是日BOOK了CONRAD既GARDEN CAFE食LUNCH BUFFET友人说未听过有呢间酒店,个个都只系识万豪哈哈低调就是有种无比既霸气仲记得BOOK位时问左接线员:请问有咩海鲜食,佢话咩都有,龙虾啦,蟹啦我就问佢:系咪龙虾仔?佢答:手掌咁大所以即时CONFIRM黎依度,价钱$338,朋友用了中银卡找数,有85折,姐系每人$321.1一开波,无理由唔食龙虾既,品种都有2款,无记错有膏既系毛里塔尼亚,无膏就美国肉味上系无膏既浓一点,AFTER TASTE强劲,有膏就另一种滋味,但口味较轻,我就2样都BUY,系咁队除了龙虾,仲有加菲蟹,虾,蟹脚和青口.加菲蟹有种不能形容既味,鲜甜得来带点有趣既香气虾就十分新鲜,虾头既膏十分甘香浓郁,有惊喜,青口即时无地自容,对手太多,88蟹肉沙律很足料,劲多蟹肉,捞了沙律酱之类,很RICH和甜.底下既芒果咩酱其实无咩太大作用鱼生都系三文鱼八爪鱼和吞拿鱼,三文鱼很新鲜,说明系挪威既,口感滑溜,但鱼味无想像中强吞拿鱼就一定中伏,干,无味,多渣另外拎左条PARMA HAM卷卷,但只卷住个头,卖相就唔错,食哂上部份无心机食下部份喔呢度既熟食选择不算很多,水准
友人说未听过有呢间酒店,个个都只系识万豪哈哈
低调就是有种无比既霸气
我就问佢:系咪龙虾仔?佢答:手掌咁大
吞拿鱼就一定中伏,干,无味,多渣
羊肉串就无味,只有香草味,又鞋,又无汁
其他肉类调单比较轻,味道层次不足
Caesar Salad 就捞得唔够酱喔
加粒烧卖系面先够型仔,烧卖水准一般,太碎啦肉和虾,无左个种口感
生果甜度几高,应该有简过
呢度应该系海鲜爱好者既好地方,其他食物水准比较大波幅
我系呢餐度食左起马4只完整既龙虾,好开心