2017-02-16 2671 浏览
今日lunch又去左揾辉哥攞野,闷闷地一个人想食餐好既,听老公介绍去左北京道一号食韩国野,金饍。去到都多人等紧,我一个人易揾位d,等左15分钟左右就有位,餐厅设计唔错,店员都有礼貌,望下Menu都唔系好贵,叫左个烤杂锦肉Set,杂锦肉有牛,猪,鸡。呢个Set系铁板上,要小心热,食前仲有三小碟,泡菜唔多辣,麻麻地,餐汤感觉都多味精,重点还是放在烤肉啦,除左肉仲有洋葱系底,由于铁板上,系中心位既洋葱已经全熟,好林,但核心的外围就仲系生,烤肉方面,我比较中意食牛,牛肉腌得好入味,而且唔硬,好林,其次就是猪,再来是鸡。猪同鸡其实味道相近,但鸡肉我觉得腌得太Over,超入味,系重型既烧烤酱,我觉得不太好味,下一次还是食烤牛肉较好。