朋友话嚟过荃湾呢间金凤食午餐几好食,但未试过食晚饭,一于搭车嚟试吓。一落巴士站隔离就系餐厅,真系超级方便🚌一入去见到装修几靓,头顶灯泡拼出英文字STEAK💡 墙身霓虹光管就拼咗餐厅创立年份1969同牛牛图案🐮我嗌咗一个每月特选晚餐,有暖暖嘅牛油餐包🧈 热辣辣又大碗嘅忌廉汤,唔漏几好饮🥣 仲有蟹籽杂菜沙律做头盘,超大兜,有青瓜、果肉、椰菜同蟹籽,我自己就留返啲间住牛扒食,一啲都唔漏🥗 呢个餐嘅重点,就系新鲜滚热辣嘅铁板带子西冷牛扒🥩 店员真系好贴心,拎住两大壶蒜蓉同黑椒汁嚟问要边款,仲提我拎住纸巾遮一遮👍🏻 最过瘾就系啲汁滴落大大块牛扒度「咋咋声」嘅感觉🤭 店员加咗劲多汁,仲话唔够可以再加🤤 西冷食落肉质嫩滑,完全无筋😋 带子用牙签仔拮住喺牛扒上面好得意,味道鲜甜!薯条份量劲多,沾满蒜汁完全唔觉得热气🍟 最后仲有云尼拿雪糕做甜品,用不锈钢兜上keep住冰镇🍦朋友叫咗个T骨牛扒餐,我切咗少少试下,超厚切超入味🥩 好彩我哋早嚟喳,坐一阵已经坐无虚席、埋单嘅时候见到要排队呢😄

1992 浏览
2024-03-12