2019-04-04
呢间金龙冰室新开冇耐已经比佢入面浅蓝色既装修吸引到,咁岩约左朋友系附近就一齐黎试试佢!望到隔离野食都几大份,决定叫两个意粉同一个杂扒先。流心奄列餐跟芝士汁,意粉其实冇咩味,个人觉得太淋,所以个汁真系好紧要,最满意系鸡扒,超大件入味又脆卜卜,热辣辣切果阵仲有汁咇出黎!杂扒餐跟汤同薯菜,有齐牛鸡扒、肠仔,最特别系佢仲有炸带子同烟三文鱼。红汤味道唔错唔似其他餐厅沟劲多水,绝对会食肉食到好满足!牛油带子意粉既意粉就弹牙啲,而且有唔少带子,份量足。因为坐左好耐,后尾见又肚饿就叫左好多小食,点知原来小食先系最正果part!芝士杂菌西兰花,每旧西兰花都可以拉到丝,芝士控必叫!而蜜糖鸡翼真系甜甜地有蜜糖味,同出面餐厅叫蜜糖鸡翼但咸多过甜好唔同!最后四个薯条怪仲叫左黑松露薯条,食过咁多薯条估唔到仲可以有惊喜!虽然薯条唔系好粗好大条果只,不过个酱真系超级好食,完全停唔到口,食左几条先记得影相,一大碟话咁快就比我地扫哂!下次黎一定要再叫其他小食先得!
呢间金龙冰室新开冇耐已经比佢入面浅蓝色既装修吸引到,咁岩约左朋友系附近就一齐黎试试佢! 望到隔离野食都几大份,决定叫两个意粉同一个杂扒先。 流心奄列餐跟芝士汁,意粉其实冇咩味,个人觉得太淋,所以个汁真系好紧要,最满意系鸡扒,超大件入味又脆卜卜,热辣辣切果阵仲有汁咇出黎! 杂扒餐跟汤同薯菜,有齐牛鸡扒、肠仔,最特别系佢仲有炸带子同烟三文鱼。红汤味道唔错唔似其他餐厅沟劲多水,绝对会食肉食到好满足! 牛油带子意粉既意粉就弹牙啲,而且有唔少带子,份量足。 因为坐左好耐,后尾见又肚饿就叫左好多小食,点知原来小食先系最正果part!芝士杂菌西兰花,每旧西兰花都可以拉到丝,芝士控必叫! 而蜜糖鸡翼真系甜甜地有蜜糖味,同出面餐厅叫蜜糖鸡翼但咸多过甜好唔同! 最后四个薯条怪仲叫左黑松露薯条,食过咁多薯条估唔到仲可以有惊喜!虽然薯条唔系好粗好大条果只,不过个酱真系超级好食,完全停唔到口,食左几条先记得影相,一大碟话咁快就比我地扫哂!下次黎一定要再叫其他小食先得!