2024-04-25
今晚同朋友仔一齐去咗一个超惊艳巨型钓虾场!就系HABO室内钓虾场,不但可以钓泰国大头虾,仲可以即场代加工煮埋嚟食!今次系我哋第一次去钓虾,真系有个良好体验!下次可以叫埋一家人嚟呢度共享天伦之乐,一齐钓虾,一齐玩住食!如果钓得唔多虾,佢哋都好好,有补底环节!完全对新手人士好friendly!呢度嘅设施好齐全,钓具和饵料都有提供。现场都有唔少高手系度,我哋仲见到佢哋一下子钓到两只虾上嚟!系我哋钓虾之前,店员都好用心咁教我哋点样钓,教下一啲基本技巧。当感受到虾咬钩时,浮标就会向下沉,跟住就要迅速拉起钓竿,然后慢慢将虾子放入篮中。钓完虾之后,就可以拣用边种方法去加工嚟食啦!白灼姜葱泰国大头虾
简单烹饪,经过简单的白灼处理,保留住大头虾原汁原味,入口鲜甜,肉质鲜嫩弹牙。而且非常多膏。流沙黄金虾邪恶又吸引嘅料理!金黄色嘅炸虾,配上咸香咸蛋黄酱,充满咸香味,而且大头虾劲多膏,虾肉好弹牙,超好吃!
白灼姜葱泰国大头虾 简单烹饪,经过简单的白灼处理,保留住大头虾原汁原味,入口鲜甜,肉质鲜嫩弹牙。
而且非常多膏。
流沙黄金虾