2018-06-08
想试鉄人旨花很久了,这次终于相约HKU骨朋友的起心肝远征香港大学站一试这间好评甚多的日本餐厅。地点看似偏僻,但其实喺港铁站行5分钟直路就会到,尚算方便。黎之前已经做定research食啲咩,但点都循例望望个餐牌😂虽然写住「晚市定食」,但店员话晏昼都叫得,所以我就叫左期待已久既蒲烧鳗鱼一尾($188)。呢个「成条鳗鱼饭」真系一啲都冇令我失望!!无论卖相定味道都比我预期更好,而且份量极大,好抵食!鳗鱼冇煮到太熟,所以鳗鱼有口感得黎唔会韧或好多渣,鳗鱼汁亦调味恰当,好好食!另外,我真系第一次要用刀叉食鳗鱼😂👇🏻我朋友叫左自选鱼生饭。睇都睇到啲三文鱼好肥美好新鲜,份量同样好大。Btw自选list入面仲有和牛同鹅肝拣,都几特别,下次黎会试下👌🏻午餐仲包沙律、汤同甜品,性价比真系几高!
午餐仲包沙律、汤同甜品,性价比真系几高!