放Lunch既时间无意中系火炭工厂区发现到一间素食餐厅。因为身边有朋友茹素的关系,所以对素食好有兴趣。那就当然要去试一下啦。原来这是一间银杏馆社企素食餐厅,侍应们都系一班银发既哥哥姐姐们~佢地都好友善,充满活力的。想不到餐牌有很多选择,入面有好多款素食餐单的,仲以为素食系得好少选择~今日就试左个招牌台式素肉燥饭,素肉燥饭仲加了红糙米,味道同真的肉燥饭非常似,不错不错!每一个套餐还配送了半自助的无味精素汤,粉葛赤小豆扁头汤,清甜又去湿~性价比极高呀。入面仲有个迷你市场仔可以扫下货呀~平日番工成日出去食,食肉食得多呀,有时候都要平衡一下,吃顿素菜,感觉都健康了不少。估唔到系工厂区会发现间咁好既素食餐厅。同埋呢到好有意义呀,可以提供到工作机会比佢地~ 帮到一班长者就业! 值得支持 吃素原来都可以吃得很有营又有意义,下次一定要再黎到食过呢。
放Lunch既时间无意中系火炭工厂区发现到一间素食餐厅。

招牌台式素肉燥饭

入面仲有个迷你市场仔可以扫下货呀~

吃素原来都可以吃得很有营又有意义,下次一定要再黎到食过呢。
2018-11-10
招牌台式素肉燥饭