Al Forno 系铜锣湾区,日头卖咖啡意粉轻食特色甜点,夜晚摇身一变做西餐厅饮酒。因此佢分咗日夜两个餐牌,想食特色小食要5:30之前坐低,上网睇都唔少人话做无足功课夜晚坐低咗先至知道食唔到佢地既Croffle。.咸牛肉炒蛋流心花生酱牛窝夫 💲88⭐️3.8/5每台必点餐厅名物系呢个咸牛肉炒蛋Croffle,Gimmick 打卡菜式。我就系比呢一个咁长嘅名,同埋一班 Foodie 嘅相吸引咗。咸牛肉炒蛋🤤 ➕ 花生酱🤤🤤 ➕ 牛窝夫🤤🤤🤤 我全部都爱。食物质素四平八稳,一碟有几件Croffle 仲可以淋花生酱。配埋咸牛肉炒蛋食虽然听起上嚟有啲古怪,但系食落其实系夹嘅。.Latte Tiramisu 💲58⭐️2/5集咖啡☕️➕甜品🍮 于一身既打卡系饮品,见到个个都叫就跟住叫。用铁签串住劲粗既手指饼,上边铺上Tiramisu cream ,下面就系一杯最简单既Latte。但系容许我直接讲一句,呢个甜品有点伏。首先手指饼几难食下,可能系我食唔惯,个感觉好似食紧下价嘅饼干,Cream 好甜亦净系得甜味。杯Latte 质素都好麻麻🥲🥲 唔知系咪因为当系甜品,似乎加咗糖,我饮咗三份一就放弃。.🔸总括:
咸牛肉炒蛋流心花生酱牛窝夫 💲88
⭐️3.8/5
Latte Tiramisu 💲58
⭐️2/5
🔸总括:牛窝夫🧇虽然未至于有惊喜但算唔错,如果钟意食呢个菜式,会系一试无妨系列。
Latte Tiramisu
Latte Tiramisu