2016-09-06
1977 浏览
早前有朋友来自远方, 带左佢黎到一间满有香港特色既餐厅食饭...无论装修布置, 食物款式, 都充满怀旧气息...而食物方面除左有几款比较怀旧之外, 仲有d加左比较新颖既配搭, 岩哂唔同年代既人去用餐! ------------------------------【大虾骰仔西多士】HK$42 每次黎我都必定Order呢个西多士, 西多士外脆内松软, 上面有只好爽口半熟既虾, 再加左d沙律酱...夹埋一齐食, 味道甜甜地, 唔似平时食西多士落糖胶咁甜! 绝对值得推介!!【避风塘软壳蟹炒面】HK$68 呢个炒面都比较湿, 唔会炒得好干~ 好有获气, 上面有两只软壳蟹+避风塘配料, 令成个炒面更加香~配【红豆冰奶茶】HK$28 红豆冰, 奶茶分开咁饮就周围餐厅都有, 红豆冰奶茶mix埋一齐饮就比较少见, 红豆冰同奶茶味道平均...【阔佬炒饭】HK$68 略有获气既一个炒饭, 酱汁酸酸甜甜, 好醒胃, 不过虾就全熟, 冇大虾骰仔西多士既半熟虾咁爽~
【大虾骰仔西多士】HK$42
【避风塘软壳蟹炒面】HK$68