2025-01-16
如果你喺铜锣湾又想食啲优质嘅寿司,或者各式各样嘅日式热荤,推荐你去鉄人旨花试吓。呢个地方有一种平静嘅氛围,走进嚟就觉得宾至如归。师傅同服务人员态度友好,菜单上有各种各样款式嘅日式料理,最有名嘅包括teppanyaki同omakase,锅物同炸物亦非常出色。全方位嘅Food Menu同Drink Menu (sake, wine, coffee)基本上可以满足一大朋友嘅需要。关于我最比较钟意嘅一样嘢,系午餐时间嚟食寿司同鱼生饭,师傅嘅货源新鲜、技术优秀,不时可以睇到佢注重细节嘅一面,观乎鱼生刀法、米饭温度酸度、伴碟渍物味道、紫苏叶鲜度等等,都系水准之上。相对于你所获得嘅品质嚟讲,价格系相当合理嘅。喺铜锣湾呢个餐饮价格昂贵、营营役役嘅地区,鉄人旨花系一家实而不华嘅舒适餐厅。总括嚟讲,如果你想揾个好地方享用靓嘅寿司,又不想花太多钱,鉄人旨花系一个正确嘅选择。希望你都会enjoy!