2023-07-16
呢间喺利舞台嘅中式餐厅,装修古色古香中透出现代感,今次带公公嚟食小笼包同锅贴,老人家生日都系钟意传统口味嘅上海小食Signature Original Xiao Long Bao招牌原味小笼包> 公公拣嘅原味、佢话咁至够原汁原味,小笼包皮算薄、汁多肉馅几鲜味Pan-fried Pork & Crab Roe Dumpling 蟹粉锅贴> 锅贴底煎得金黄香脆,馅份量和味道适中、蟹粉反而存在感低Jelly Fish in Soy Sauce Vinaigrette 醋酱海蜇头> 自己好钟意食爽脆海蜇所以特登点嚟食,个汁清酸开胃,海蜇头可以处理得更腍更易咬Black Sesame Glutinous Rice Ball served in Ginger Soup姜茶黑芝麻汤圆> 呢个我哋都大赞,汤圆皮烟韧配流沙芝麻馅系好食,姜茶稍稍偏甜Iced Apple Lychee Tea冻苹果与荔枝茶> 呢杯清爽冰冻苹果茶有爽口荔枝肉,甜甜哋夏天饮最啱
招牌原味小笼包
蟹粉锅贴
> 锅贴底煎得金黄香脆,馅份量和味道适中、蟹粉反而存在感低
醋酱海蜇头
姜茶黑芝麻汤圆
Iced Apple Lychee Tea
冻苹果与荔枝茶
> 呢杯清爽冰冻苹果茶有爽口荔枝肉,甜甜哋夏天饮最啱
姜茶黑芝麻汤圆