2017-02-19
行完铜锣湾ALAND有d肚饿又唔知食咩好☹️见到有小桃cafe个招牌,朋友又话肚饿就决定一试!餐厅位于2楼,位置隐蔽。门口系红色嘅木门,好易认!餐厅位置唔算有,有3张4人台 1个bar台 1间房仔。但cafe应有嘅书柜 玩具都一应俱全。bar台候有一排胡桃夹子!港孩对胡桃夹子情有独钟,即刻心心眼😍😍🙈蝴蝶夫人。士多啤梨 水蜜桃 乳酪 梳打。入口好重乳酪味,酸酸地有甜味,略厌唔够梳打水,无乜气。幸运星。水蜜桃 乳酪 梳打。入口较淡,似饮紧有甜味嘅水,唔太特别。店员同我地介绍个杯垫系老板自己手绘,好有心机🤘🏻等食期间店员见我地坐系到好闷,主动过黎同我地介绍game,好好人😭餐汤。好足料绝对唔系罐头汤,有洋葱 薯仔 芹菜笑,酸酸地好开胃。蒜蓉包。蒜蓉味浓,但较硬,加落汤到食会好味d。蜜汁鸡翼。入口热辣辣,好重蜜糖味,之后会食到有小小黑椒。鸡翼肉质鲜嫩,唔会太老。好食!西班牙茄汁蘑菇烟肉意粉。好大碟,位量够3个女仔食。意粉软硬适中,蘑菇切开一片片唔会太薄,烟肉都ok。茄汁唔会太酸,配埋意粉岩岩好。酱烧猪仔全骨+肉酱薯仔屋 铺天薯仔猪仔骨烧到金黄色,切开有8旧🙈仲好香。薯条堆砌到一座塔咁,上面有茄
餐厅位置唔算有,有3张4人台 1个bar台 1间房仔。但cafe应有嘅书柜 玩具都一应俱全。bar台候有一排胡桃夹子!港孩对胡桃夹子情有独钟,即刻心心眼😍😍🙈 蝴蝶夫人。士多啤梨 水蜜桃 乳酪 梳打。
入口好重乳酪味,酸酸地有甜味,略厌唔够梳打水,无乜气。 幸运星。水蜜桃 乳酪 梳打。
入口较淡,似饮紧有甜味嘅水,唔太特别。店员同我地介绍个杯垫系老板自己手绘,好有心机🤘🏻 等食期间店员见我地坐系到好闷,主动过黎同我地介绍game,好好人😭 餐汤。好足料绝对唔系罐头汤,有洋葱 薯仔 芹菜笑,酸酸地好开胃。蒜蓉包。蒜蓉味浓,但较硬,加落汤到食会好味d。 蜜汁鸡翼。入口热辣辣,好重蜜糖味,之后会食到有小小黑椒。鸡翼肉质鲜嫩,唔会太老。好食! 西班牙茄汁蘑菇烟肉意粉。好大碟,位量够3个女仔食。意粉软硬适中,蘑菇切开一片片唔会太薄,烟肉都ok。茄汁唔会太酸,配埋意粉岩岩好。 酱烧猪仔全骨+肉酱薯仔屋 铺天薯仔
猪仔骨烧到金黄色,切开有8旧🙈仲好香。薯条堆砌到一座塔咁,上面有茄汁 烧汁同沙律酱,好吸引!
薯条外脆内软,配上酱汁令我食指大动🙈
猪仔骨烧到好香口,烧汁味浓。 整体环境舒适,灯光柔和,令人好想继续留系到。