2022-10-23
🍢铜锣湾人气串烧 加$1冰粉🍢上次喺铜锣湾食完一间居酒屋嘅时候 发现咗呢间去到9点几都仲有人排队嘅串烧店 𠮶名好搅鬼一直令人念念不忘😈 今日就畀我同朋友一早嚟排队 试吓佢嘅串烧究竟系咪咁值得排啦😎-🔥各款串烧餐厅系主打川式串烧 所以大部分饂材都系用辣椒粉 孜然粉同蒜头腌制而成 佢地嘅食物item全部改名都好有心思 我哋今次就试咗猛男猪颈肉($18) 衰佬五花肉($18)金菇肥牛卷($35)孜然鸡肉串($18)新疆羊肉串($19) 惹味烧鸡皮($24/2)同割韭菜($24/2) 价钱喺铜锣湾嚟讲 算几抵食 不过始终系川式串烧 口味就会比较重少少🥵 不过餐厅都好贴心 可以拣大中小辣 仲有辣椒粉提供🌶️-🔥台式食材我哋仲加点咗爆汁牛丸($18)同经典台湾肠($24/2) 食材烧完唔会太干 外皮脆脆地之余 里面都仍然有肉汁 可以加点😚-🐮薄切烧牛舌 $48烧牛舌只系用咗海盐同黑椒 喺食完咁多孜然味嘅串烧之后 算系比较小清新 呢款都几推荐-🍆蒜蓉大茄子 $38话明蒜蓉大茄子 落嘅蒜蓉一啲都唔马夫 基本上每一啖都食到蒜蓉 好香好惹味-🐚 扇贝 $38扇贝都系用咗蒜蓉同少少辣椒 食落都几新鲜-🥗 钖纸
🔥各款串烧
🔥台式食材
🐮薄切烧牛舌 $48
🍆蒜蓉大茄子 $38
🐚 扇贝 $38
扇贝都系用咗蒜蓉同少少辣椒 食落都几新鲜
🥗 钖纸蔬菜
今次我哋拣咗娃娃菜($38)同金针菇($38) 两款嘅汤底都系差唔多 系以蒜蓉为主调 再配上少少辣椒同孜然粉嘅味道
⭐️盲盒冰粉 $1
呢个一定要叫 $1蚊1碗冰粉仲要上面放满花生碎同果干 好抵食👍🏻
🥭 芒果沙冰 $42
芒果味唔会太人工 食完咁重口味嘅串烧 饮番一啖沙冰就最夹🥳