2023-03-18
#铜锣湾地胆 带我食日式串烧 – 烧烤堂!地点喺登龙街永光中心!餐牌主打日式串烧,有海鲜、肉类、蔬菜、佐酒小食、创意料理、壳物🍙等!以传统本系日式装潢,卡位私隐度高,濶落又舒适,啱哂同朋友Happy Hour饮返几杯 ! 🥩盐烧宫崎A4和牛及和牛小排;A4和牛和牛脂香肉嫩,牛小排厚薄适中口感带劲,肉味香浓! 🐥柚子鸡腿肉 : 烧得黄金香脆嘅鸡腿肉,肉质嫩滑仲好juicy,加埋柚子汁令鲜味食特出!🥚免治鸡肉棒:软嫩嘅鸡肉加上鸡软骨,食落口感丰富!配埋蛋黄一齐食更香更滑!🦀烧莴苣伴蟹膏:顶层浓厚嘅蟹膏爆满,暖笠笠嘅蟹膏口感软绵细滑,配清爽嘅莴苣又清新又好食!推介!🦀黑鱼子蟹肉鳕鱼干:充满咸香嘅黑鱼子,配鲜嫩蟹肉,放在脆卜卜嘅鳕鱼干上面,口感丰富!必点!🍖黑毛猪五花腩:五花腩肉油香满溢!肉质爽口弹牙!🍖海苔黑豚肉鹌鹑蛋/牛油果豚肉卷:汁烧嘅豚肉爽口弹牙!包住嘅鹌鹑蛋一D都唔干!豚肉+牛油果,软绵口感好好食!🍢味淋鱼干 : 烧得表皮香脆,内里软嫩,送酒一流! 🦐 蒜蓉烧大虾: 蒜蓉味香口虾肉扎实鲜甜, 必点! 🍆孜然烧蒜蓉茄子:烧得软嫩嘅茄子,蒜香而不腻,超惹味!🍢汁烧烟韧年糕卷 : 香甜嘅汁
!
🍖黑毛猪五花腩:五花腩肉油香满溢!肉质爽口弹牙!
🍢味淋鱼干 : 烧得表皮香脆,内里软嫩,送酒一流!
🦐 蒜蓉烧大虾: 蒜蓉味香口虾肉扎实鲜甜, 必点!
🍆孜然烧蒜蓉茄子:烧得软嫩嘅茄子,蒜香而不腻,超惹味!
🍢汁烧烟韧年糕卷 : 香甜嘅汁烧年糕烧得啱啱好,口感烟烟韧韧!相当唔错
🍗 蜜糖烧鸡翼/香草蒜蓉包: 鸡翼皮薄肉嫩, 蒜蓉包薄脆劲香口!
🍠日本一口甜薯/牛油蜜糖蕃薯条:一口软绵绵甜薯加埋最爱嘅蜜糖一齐烧简宜完美!金脆嘅蕃薯条上有大大片牛油+蜜糖,超夹超好味!
🍍蜜糖烧菠萝:蜜糖烧菠萝外脆肉软,酸甜多汁,无得弹!
🍮糖不甩烧汤圆 :太惊喜!汤㘣烧完一样咁好食,加埋糖不甩重滋味,每人一粒啱啱好!
🍹饮品点了百香果及青柠菠萝梳打,味道清甜好啱我地!
烧烤堂
地址 📍:铜锣湾登龙街28号永光中心15楼